Recepten
Graag nodigen we onze leden uit om eigen recepten te delen met ons. Stuur hiervoor de recepten op via het contactformulier, of neem contact op met de webmaster via ditzelfde formulier: contactformulier.
KNOFLOOK INMAKEN in zoetzure azijn
door Astrid & Jaap

Nodig:
- 5 mini weck potjes á 100 ml of potjes met schroefdeksel.
- 4 middelgrote bolletjes knoflook (wel goed gedroogd uit de moestuin).
- 300 ml. natuurazijn.
- 1 el. Zout.
- 1 el. fijne kristalsuiker.
- 4 tl. Inmaakkruiden of …
- 3 tl. Mosterdzaad.
- 1 tl. Venkel zaad
Voor de vulling van de potjes:
- Evt. losse takjes rozemarijn of venkel voor de sier.
- Een paar peperkorrels of gedroogde rode peperstukjes.
Steriliseer de potjes grondig in kokend water of oven op 100 graden.
De ringetjes in heet sodawater koken en afspoelen.
Haal alle velletjes van de teentjes eraf en spoel schoon in een zeef.
Kook de teentjes in heet water tot ze net onder staan en laat even borrelend koken, spoel dan af met koud water in een zeef.
Doe de azijn in een pan en voeg de kruiden, zout en suiker toe, roer tot alles opgelost is en laat nog even doorkoken.
Vul de potjes onderin met peperkorrels, venkelzaad, takjes en rozemarijn aan de zijkant.
Verdeel de teentjes knoflook over de potjes.
Vul met de azijn tot 1 cm onder de rand, knoflook moet wel onderstaan.
Maak de randen goed schoon met keukenpapier, sluit de potjes goed.
Zet de potjes in een grote kookpan net onder water en weck 20 min. op 100 graden. Daarna eruit halen en af laten koelen op een theedoek.
Ná 3 weken zijn de smaken goed ingetrokken om te gebruiken.
De potjes kunnen ongeveer 3 maanden koel en donker bewaard worden, na openen 1 week in de koelkast houdbaar en smullen maar ……
Heeft u ook wellicht een recept die u wilt delen net als Astrid & Jaap?

Photo by Monika Grabkowska on Unsplash